Terug naar het overzicht

Bericht gepubliceerd op  30 april 2024 door  Axelle in de categorie  Persberichten

PERSBERICHT
Nieuwe uitbater voor het dierenopvangcentrum Zemst

Axelle Steenhouwer (26) wordt de nieuwe uitbater van het Dierenopvangcentrum in Zemst. De jonge ondernemer heeft een bachelor dierenverzorger en baat ook het Mechelse kattencafé Cats en Cups in de Boucherystraat uit. Vanaf 1 juni is ze in het asiel aan het werk.

“Na een zorgvuldige selectieprocedure, stelt de gemeente de vzw Pootjesparadijs aan als nieuwe uitbater van haar dierenopvangcentrum met Axelle Steenhouwer als gedelegeerd bestuurder. De passie voor dierenwelzijn en de toewijding bij het vinden van een liefdevolle en permanente thuis voor dieren in nood, het juiste diploma en veel kennis van zaken, gaven de doorslag in de keuze van een professionele jury”, zegt schepen van Dierenwelzijn Greta Lauwers (Vlam). “Met deze vzw en de beheerder halen we een pak aan ervaring in de dierenwereld binnen.”

Axelle is een dierenvriend allereerst. Ze volgde een opleiding dierenverzorger, waarna ze bakken ervaring heeft opgedaan in de Zoo Planckendael. Ze zag in 2023 plots een geweldige kans om haar droom waar te maken en startte haar eigen kattencafé, waar ze in samenwerking met het toenmalige opvangcentrum van Zemst al snel honderden katten aan een gouden mandje hielp. 

“Met Axelle en haar vzw maken we een nieuwe start op het vlak van dierenopvang in onze gemeente”, vult burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA) aan. “We stellen alles in het werk om de transitie vlot en zo snel mogelijk te regelen met de focus op de dieren.”

Het asiel zal zo snel mogelijk terug dieren opvangen die om verschillende redenen geen thuis meer hebben. Bvb. verlaten, verwaarloosd of mishandeld, of bvb. wanneer hun eigenaar overleden is of niet meer voor hen kan zorgen. Bovendien zullen ze ook een kattenpension uitbaten, waar je - wanneer je er zelf even tussenuit moet - je dieren op hotel kan laten. 

Nog verder in de toekomst plant de nieuwe vzw interessante workshops voor scholen, verenigingen of bedrijven, én toffe events die mensen en dieren samen kunnen brengen.

Gemeentes die vroeger van de diensten van Dierenopvangcentrum Zemst gebruikmaakten en dat nog willen, kunnen zich wenden tot de nieuwe uitbater. Vzw Pootjesparadijs neemt ten laatste op 1 juni 2024 haar intrek in het gebouw van het dierenopvangcentrum aan de Erasmuslaan in Zemst.

​​​​​​